Etiket Sonuçları: İngilizce

Ock

5.sınıf öğrencilerimiz İngilizce dersinde öğretmenleri Vesile TÜRK ile 'Health' ünitesini işledi. Vücudun bölümlerini ve hastalıklar ile ilgili kalıcı öğrenmeler gerçekleştirilebilmeleri için ilk olarak vücudumuzun bölümlerini iyi tanımaları gerekir. Öğrencilerimizden biri üzerine renkli stickerlar üzerine yazılmış kelimeleri yapıştırıp anlamlarıyla tekrar etmiş olduk.Eğitsel oyun yöntemiyle öğrencilerimizin  öğrenilen bilgilerin pekiştimesive daha rahat bir ortamda öğrenim sağlaması amaçlandı.

Her derste öğrendiğimiz kelimeleri tüm gün boyunca boynumuza asıyoruz.Her öğrenci sınıftaki arkadaşlarına kendi kelimesini öğretmek zorunda.Hatta tenefüslerde diğer öğrencilerde merak edip kelimeleri öğreniyorlar.Her dersimizde kelimelerin öğrenildiğinden emin olduktan sonra yeni kelimelerle değiştiriyoruz.Bu şekilde daha çabuk kelimelerimizi öğrenmiş oluyoruz. Aktiviteyi gerçekleştiren  Çilem Öğretmenimiz teşekkür ederiz.

6/A sınıfı sınıfı öğrencileri seçmeli ingilizce dersinde sıfatları çizdikleri resimlerle keyifle öğreniyorlar.Oluşturduğumuz iki oyun grubunda öğrencilerdiğer gruba resimleri göstererek sıfatları tahmin etmeye çalışıyor.Etkinliği düzenleyen Hande  YÜCESAN öğretmenimize teşekkür ederiz.

6.sınıflarla kursta da ingilizce etkinliklerimize eğlenceli bir şekilde devam ediyoruz.Haftaiçi öğrenilen konularımızı konuşma alanında da ilerletmek için diyaloglar yapıyoruz.Bu şekilde hem etkili hem de kalıcı öğrenme sağlıyoruz. Çilem Hocamıza teşekkür ederiz.

8-H sınıf öğrencilerinin teklifte bulunma, kabul etme/reddetme ve sebep bildirme ünitesi ile ilgili hazırladıkları çalışmadan örneklerdir. Bu tarz çalışmalar, öğrencilerin, dil öğrenirken sadece kitaplardan okuyarak değil yaparak yaşayarak daha kalıcı öğrenmelerini sağlamaktadır. Katkılarından dolayı Hamdi Adnan ZÜMRÜT öğretmenimize teşekkür ederiz.

7/G sınıfı öğrencileri ile hayvanların özelliklerini anlatan kelime ve kalıpları öğrendikten sonra, her birimiz istediğimiz bir hayvanı seçerek özelliklerini sınıfta anlattık, bu şekilde sadece okuma ve yazma alanında değil aynı zamanda konusma alanında da becerilerimizi geliştirdik. Etkinliği gerçekleştirerek kalıcı öğrenme sağlayan Çilem Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Öğrencilerimiz ünitede öğrendikleri kalıplarla karikatürleri birleştirerek hem eğlenceli telefon gorüşmeleri hazırladılar hem de öğrendiklerini pekiştirdiler. İngilizce Öğretmenimiz Anı Hanıma teşekkür ederiz.

8/C sınıfı öğrencileriyle teneffüslerimizde Scrabble(İngilizce Kelime) oyunu ile kelime üretkenliğimizi artırıyoruz.LGS sürecini yaşarken bu tarz etkinliklerle hem vaktimizi eğlenceli geçiriyor hem de kelime hazinemizi genişletiyoruz. Tenefüslerde Dinlenme vakitlerinide öğrencilerimizle geçiren Çilem Hocamıza teşekkür ederiz.

İngilizce dersimizde geçmiş zamanda değişen fiillerimizi daha kalıcı öğrenmeyi sağlamak amacıyla bu oyunumuzu gerceklestirilen oyunda öğrencilerimiz hem rakamlari hem de fiillerin ikinci halini kalıcı olarak öğrenmiş oldu. Emeklerinden dolayı ingilizce öğretmenimiz çilem hanıma teşekkür ederiz.

How can ı go to the school?

My Town ünitesinde yaptığımız haritalarla artık ingilizce adreslerimizi sorabiliyoruz. Adres tarif edebiliyoruz. Katıkılarından dolayı İngilizce öğretmenimiz Cansu YONARKOL´a teşekkür ediyoruz.

İngilizce 7.sınıf "Biographies" ünitesinden ders içi etkinlikler.