Etwinning Projesi 'Farklılığımız güzelliğimizdir. Our difference is our beauty'

Proje hakkında

Okulumuz İngilizce Öğretmenlerinden Çilem Haşimoğlu 'Farklılığımız Güzelliğimizdir' etwinning projesini okulumuzda yürütmektedir.

Günümüzde şartlar toplumların, farklı kültürlerdeki insanların bir arada yaşamalarını gerektirmektedir. Uyum içinde yaşamak için de farklılıklara saygı duymak gerektirmektedir.
Projemizin amacı, kalıplaşmış tutumları yıkıp olumsuz tutum geliştirmelerin önlenmesine, olumlu davranışlara yönlendirilmesine, farklılılıklar da bile güzelliklerin olduğunun farkedilebilmesine katkı sağlamaktır.

HEDEFLER

1- Farklılıkların ayrılığın değil, çeşitliliğin bir göstergesi olarak görülmesinin sağlanması.
2- Hayatın tekdüze olduğunda değil çeşitli olunca güzel olacağının farkedilmesi.
3- Farklılığın bir gereklilik olduğunun bilinmesinin sağlanması ve bu şekilde kabul edilmesi.
4- Farklılığa saygı bilincinin geliştirilmesi.
5- Farklılıklarımızla yaşamın bir anlamı olduğunun bilinmesi, anlaşılması,yaşanması

ÇALIŞMA SÜRECI

Ekim:Farklılığın ne demek olduğu, güzelliğin farklılıkta olduğunun örnekle açıklanması.
Kasım:Farklılıklarla ilgili hikaye anlatılır. Film ya da video, slayt izletilir(çirkin ördek yavrusu gibi)
Aralık:Farklılığın bir güzellik olduğu anlatılır, farklı renklerin ve değişik çiçek resimlerinin çizdilerek bu ahengin gösterilmesi istenir.
Ocak:Afiş, slogan hazırlanması. Farklı parmakların çizilmesi(beş parmağın beşi bile benzer değil).
Şubat:Farklı meyveler, sebzeler(Resim yapma)
Mart:Farklı balıklar(Resim yapma)
Nisan:Farklı insanlar (uzun, kısa, sarı, esmer, çekik göz, zenci), farklı meslekler, (Resim yapma)
Mayıs: Farklılığın güzelliği konusunda pano çalışması.

1- Farklılıkların hayatın ayrılmaz parçası olduğu bilincinin yerleştirilmesi.
2- Kişilerin ayrımcı davranışlardan sıyrılıp hoşgörüyle yaklaşmasına katkıda bulunulması.
3- Farklılıklara saygının ne derece önemli olduğununun gösterilmesi,farkedilmesi.
4- Çocuklarda farklılık bilincinin geliştirilmesine katkı sağlanması.
5- Farklılıklara saygıyı anlamalarına yardımcı olma.
6- Farklılıkta bile güzelliğin olduğu bilincinin sağlanması.

20-12-2019

Yayın: 20.12.2019 - Güncelleme: 24.02.2022 16:04 - Görüntülenme: 567