Sıkça Sorulan Sorular

Çocuğumun devamsızlığını nasıl öğrenebilirim?

Öğrencimizin devamsızlığını E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görebilirsiniz.

Ders başlama ve Bitiş saatlerini nasıl öğrenebilirim?

Sabah grubu ders başlama saatimiz 07 :30, ders bitiş saati 13:10, öğlen grubu ders başlama saati 13.25, ders bitiş saati 19:05'tir

Okul idareci ve öğretmenleri kadrolu ve üniversite mezunu mu?

Okul idareci ve öğretmenleri dört yıllık üniversite ve fakültelerin ilgili bölümlerinden mezunudur. Bir çok öğretmenimiz Yüksek Lisans mezunu olup, Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimine devam edenşer bulunmaktadır. Raporlu-ücretli yada ücretsiz izinli-doğum izinli olan öğretmenlerin yerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından varsa kadrosu başka okulda olan yoksa yine fakülte ve aynı alan mezunu olan öğretmenler geçici olarak görevlendirilir.

Sınıflar kaç öğrenci kapasitesine sahip?

32 Derliğimiz bulunmaktadır. Sınıflarımızda ortalma 40 öğrenci vardır.

Okula özgü kıyafet var mı?

Okul aile birliğimizin belirlemiş olduğu okula özgü kıyafet ve Beden Eğitimi dersine özgü kıyafet bulunmaktadır.

Okul servisi var mı?

Okulumuzda öğrenci servisi bulunmaktadır.

Okulunuza ulaşım nasıl sağlanır?

Okulumuza Esenyurt Devlet Hastanesi ve Meydandan, Kıraç Dereyolu Minübüsleriyle, Avcılar ve Yenibosna yönünden Kıraç Arabaları ile ulaşaım sağlanmaktadır.

Hastalık ve kaza gibi durumlarda veliye haber veriliyor mu?

Hastalık veya kaza gibi durumlarda hemen velisine bilgi veriliyor. Durumun aciliyetine göre 112 Acil Servis aranır. Velinin gelmesi beklenir. Küçük yaralanmalarda okul öğretmen ve personeli ilkyardım da bulunur yine de veliye haber verilir. Okul idaresi yâda personel acil servis ve veli dışında izinsiz tek başına çocuğu herhangi bir sağlık kurumuna bir yere götüremez.

Hasta olan çocuk ilaçlarını kuruma getirebiliyor mu?

Kesinlikle okula sınıfa ilaç kabul edilemez. Saatlik sürekli kullanılması gereken ilaçlar varsa da veli kendisi ilacını okula getirerek verebilir. Hiç bir öğretmen yada personel çocuklara ilaç veremez. Kronik hastalıkları olan öğrencilerimiz, özellikle diyabet hastası olan öğrencilerimiz, veli muvaffakiyeti olması koşuluyla okulda belirlenen bir kişiye ilaç teslimatı yapılabilir.

Bulaşıcı hastalıklarda nasıl bir önlem alınıyor?

Bulaşıcı hastalıklarda çocuk iyileşene kadar okula gelmemekte diğer veliler de ayrıca bilgilendirilmektedir. İyileştikten sonra da iyileştiğini belirten doktor raporu getirilmesi zorunludur.

Okulunuzda güvenlik görevlisi var mı?

Okulumuzda İl Milli eğitim Müdürlüğümüz tarafından PICTES projesi kapsamında görevlendirilen güvenlik görevlisi bulunmaktadır.

Okulun güvenliği nasıl sağlanıyor?

Giriş çıkışlarda güvenlik görevlisi bulunmaktadır. Ayrıca her gün nöbetçi öğretmen ve personel girişte yardımcı olmaktadır. Okul kapımız otomatik kilitli olup içeriden açılmakta sürekli 24 saat kamera kaydı yapılmakta ve izleme merkezi tarafından akşamları, hafta sonları takip edilmektedir.